Pom Pom mesejátszótér

Az előzményekről annyit: Dargay Attila, a legendás rajzfilmes – a Pom Pom meséi, a Vuk, A nagy ho-ho-horgász, a Lúdas Matyi, a Szaffi, Az erdő kapitánya, a Vili, a veréb, a Vacak, a hetedik testvér rendezője – a tabáni Duna-parton élt. A magyar animációs művészet óriásának 2009-es halálát követő évben az önkormányzat, emléke előtt tisztelegve, felépítette a gellérthegyi Vuk játszóteret.
 
Három esztendővel azelőtt, a Franklin utcai játszótér felújításakor kérték fel Sajdik Ferenc grafikusművészt, karikaturistát, a Pom Pom és A nagy horgász mesék figuráinak tervezőjét, működjék közre a mesefal elkészítésében. A magyar rajzfilmhősök emlékfalán, saját alakjainak társaságában Vízipók, Gusztáv, Háry János, a Mézga család, Doktor Bubó, Frakk, a Kockásfülű nyúl mosolyognak a gyerekekre.
 
2014-ben a tabáni Mesemúzeum kulcsait Csukás István – a Mirr Murr, a Keménykalap és krumpliorr, a Süsü, az Ágacska, a Legkisebb ugrifüles, A nagy ho ho, vagy Süni és barátainak megálmodója, írója – őrizhette. Érthető hát, ha a polgármester és a képviselő-testület, a kerület legújabb játszóterének tervezésekor Pom Pom és barátai mellett tették le voksukat.
Sajdik Ferenc a játszótér átadóján örömének adott hangot, mert mesefiguráival több felnövekvő korosztály is megismerkedhet. Bevallotta: kifejezetten sok munkája akadt hőseinek újrarajzolásakor, mivel a játékok nagy mérete miatt aprólékosabban kellett kidolgoznia a szereplőket.
 
Megérte a fáradtságát, a Naphegy téri mesejátszótéren bárki leülhet az ember nagyságú Picúr mellé a padra, beléphet a kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét, lapos csokoládét, lyukas csokoládét, megkezdett csokoládét, tavalyi csokoládét, idei csokoládét szerető Gombóc Artúr házába, felkapaszkodhat a Sivatag Hajójára, amely repülő helyett Afrikába szállította a dagadtsága miatt repülni képtelen madarat, meglátogathatja Festéktüsszentő Hapci Benőt, megmászhatja a Radírpók hálóját, s ha felhevült, a Szomorú Szamovár gondoskodik frissítő vízről. A mesejátszótérre látogató szárnyasokról sem feledkeztek meg az építők, őket a Madárvédő Golyókapkodó vigyázza, háza tetején strázsálva. S hogy a szülők se csupán a mesebeli hirdetőoszlopot bámulják, számukra spinning gépeket állítottak, valamint a padok közt elhelyezett táblákról felolvashatják, a Csukás István kiválasztott Pom Pom idézeteket csemetéiknek.