Rumini játszópark

Bátran állíthatjuk, Rumini, a csavargóból hajósinassá vált bátor kisegér minden kisgyermek nagy kedvence. Már csak ezért is hiánypótló a Berg Judit mesehőséről elnevezett Mária téri játszótér.
 
Minden egy hajóval kezdődött – mondhatni. A 2010-ben átadott Vuk játszótér gyors sikere felvetette a kérdést az önkormányzat számára: melyik lesz a következő? A Batthyány Lajos Általános Iskola mellettire éppen ráfért a felújítás. A rekonstrukcióval együtt kibővítették a játszóteret a szomszédos kutyafuttató rovására. S ha már Viziváros, az önkormányzat vásárolt egy játékhajót. S ha már hajó és játszótér, természetesen Rumini. A megrendelésnek eleget téve, a tervező, Berg Judit könyvillusztrátorának, Kálmán Annának a figuráit életre keltve álmodta meg a játszóparkot. A hajóból háromárbocos kereskedőhajó vált, a Szélkirálynő. 2013-ban Mikulás ajándék gyanánt vehették birtokukba a srácok a játszóteret, amit a rákövetkező esztendő gyereknapjára újabb Rumini játékokkal bővítették, teljessé téve a kisegér mesebirodalmát.
 
A kis hajósinashoz hasonlóan a gyerekek bebarangolhatják Egérvárost. De igazából ám, mert felkapaszkodhatnak a mászóka-hajó árbocaira, lekúszhatnak a gyomrába és lecsúszhatnak a képzelt hullámok közé. Hogy éppen merre járnak, azt ellenőrizhetik a bejárathoz közeli, Egérváros térképen, vagy a Rumini iránytűje társassal. Akad ott minden, ami nélkülözhetetlen egy valamire való játszótéren: hinta, homokozó, csúszda, mászóka, libikóka, ám az összes játék a mesét idézi, Balikóval, Rumini hajósinas társával, vagy Bojtos Benedek kapitánnyal. S nem hiányzik a Ragacs-tengerről ismert óriáspolip, a Pelevári bazár, sem a Hétágú Szigony fogadó. Mesebeli tudását az összes lurkó ellenőrizheti az iskola falához támaszkodó memóriajátékkal. Addig azonban, amíg el nem fárad, mindenki lelkesen tekerheti a nagy kedvencet, a vízimalom kerekéhez hasonló homokkereket.